Sposób przygotowania:
Bułki z pieczarkami inaczej
Cebulę obrać, posiekać w kostkę i na 2 łyżkach oleju zeszklić. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki i dodać do cebuli, smażyć na dużym ogniu aż odparują. Wystudzić. Oliwki pokroić w krążki, ser zetrzeć na tarce. Wymieszać farsz. Dodać soli i pieprzu do smaku. Jajka zmiksować z mlekiem, wlać do talerza. Na drugi talerzy wysypać bułkę tartą (użyłam takiej z mielonym lnem). Bułki przekroić na pół, wydrążyć trochę środki (suszę i mielę na bułkę tartą) namoczyć połówki w masie mleczno-jajecznej, nakładać dużo farszu i zlepiać w całe bułeczki. Panierować w bułce tartej, usmażyć na chrupiąco na rozgrzanym oleju. Odłożyć na ręcznik papierowy w celu pozbycia się nadmiaru tłuszczu. Chrupiące bułeczki podawać najlepiej na gorąco z keczupem lub innym sosem. Świetnie smakują też z barszczem.