Sposób przygotowania:
Bułki z suszonymi pomidorami
Z drożdży przygotowujemy rozczyn (mieszamy drożdże z cukrem, odrobiną wody). Odstawiamy do wyrośnięcia. Następnie dodajemy mąkę, ciepłą wodę, oliwę, sól. Ciasto wyrabiamy. Gładkie ciasto przekładamy do miski, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 1 1/2 godziny w celu podwojenia objętości ciasta. Dodajemy posiekane drobno suszone pomidory. Ciasto można przygotować także w mikserze. Ciasto dzielimy na 12 części i formujemy bułeczki. Układamy na blaszce i jeszcze na około 20 minut przykrywamy ściereczką. Bułeczki smarujemy rozmąconym jajkiem. Bułeczki pieczemy około 20 minut w 180 stopniach.
![Bułki z suszonymi pomidorami Bułki z suszonymi pomidorami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/bulki-z-suszonymi-pomidorami-230164.jpg)
![Bułki z suszonymi pomidorami Bułki z suszonymi pomidorami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/bulki-z-suszonymi-pomidorami-230165.jpg)