Sposób przygotowania:
Zupa jarzynowa z papryką i koperkiem
1) Na początku robimy bulion. Odmrożony drób myjemy, wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą i zagotowujemy do momentu tworzenia się piany - zbieramy ją. Gotujemy, warzywa obieramy, kroimy w kosteczkę lub tak jak lubimy, dodajemy do wywaru. Cebulkę przypalamy na patelni i wrzucamy do wywaru. Kiedy warzywa będą miękkie przyprawiamy i przelewamy przez sito.
2) Do gotowego bulionu wrzucamy fasolkę szparagową.
3) Kalafior, brokuła, marchewkę, paprykę czerwoną myjemy i kroimy tak jak lubimy, wrzucamy do bulionu.
2) Ziemniaki obieramy, kroimy w kosteczkę, myjemy pod bieżącą wodą i wrzucamy do bulionu.
3) Jak wszystko będzie ugotowane, zaprawiamy - do garnuszka wlewamy wodę, dodajemy śmietanę i mąkę, mieszamy i wlewamy do zupy ciągle mieszając żeby nie zrobiły się grudki.
4) Do smaku dodajemy soku z cytryny.
5) Na koniec przyprawiamy solą, pieprzem i posypujemy koperkiem.
2) Do gotowego bulionu wrzucamy fasolkę szparagową.
3) Kalafior, brokuła, marchewkę, paprykę czerwoną myjemy i kroimy tak jak lubimy, wrzucamy do bulionu.
2) Ziemniaki obieramy, kroimy w kosteczkę, myjemy pod bieżącą wodą i wrzucamy do bulionu.
3) Jak wszystko będzie ugotowane, zaprawiamy - do garnuszka wlewamy wodę, dodajemy śmietanę i mąkę, mieszamy i wlewamy do zupy ciągle mieszając żeby nie zrobiły się grudki.
4) Do smaku dodajemy soku z cytryny.
5) Na koniec przyprawiamy solą, pieprzem i posypujemy koperkiem.