aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Bułki z szynką i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszne bułeczki lepsze niż te ze sklepu, polecam !!

Bułki z szynką i pieczarkami

Składniki:

Bułki z szynką i pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Bułki z szynką i pieczarkami
Pieczarki oczyszczamy, myjemy pod bieżącą wodą i wraz z szynką kroimy w kostkę. Drożdże rozpuszczamy z cukrem w ciepłym mleku. Dodajemy do mąki. Z niewielka ilością mąki ( najlepiej na środku garnka) wyrabiamy ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia drożdży. Gdy drożdże wyrosną dodajemy margarynę, jajka i sól. Wyrabiamy ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na około 1,5 godziny. Ciasto rozwałkowujemy na prostokąt. Na ciasto wykładamy szynkę i pieczarki. Następnie zwijamy w roladę i kroimy na 7 równych części. Układamy na foremce wyłożonej papierem i posmarowanej tłuszczem. Odstawiamy do wyrośnięcia na około godzinę. Pieczemy w 180 stopniach do 30 minut.