Sposób przygotowania:
Bułki z szynką i pieczarkami
Pieczarki oczyszczamy, myjemy pod bieżącą wodą i wraz z szynką kroimy w kostkę. Drożdże rozpuszczamy z cukrem w ciepłym mleku. Dodajemy do mąki. Z niewielka ilością mąki ( najlepiej na środku garnka) wyrabiamy ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia drożdży. Gdy drożdże wyrosną dodajemy margarynę, jajka i sól. Wyrabiamy ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na około 1,5 godziny. Ciasto rozwałkowujemy na prostokąt. Na ciasto wykładamy szynkę i pieczarki. Następnie zwijamy w roladę i kroimy na 7 równych części. Układamy na foremce wyłożonej papierem i posmarowanej tłuszczem. Odstawiamy do wyrośnięcia na około godzinę. Pieczemy w 180 stopniach do 30 minut.