Sposób przygotowania:
Bulki zawijane
Wszyskie skladniki wymieszac i wyrobic ciasto. Odstawic na 10 min. w cieple miejsce. Nastepnie ciasto podzielic na 8 czesci. Kazda rozwalkowac na okragly placek. 2 placki nalozyc na siebie i zrolowac. Odlozyc na blache wylozona papierem do pieczenia(tak zeby zamkniecie bylo na dole) na 60 min. w cieple miejsce. Nastepnie bulki obrocic (maja sie w czasie pieczenia otworzyc), posypac delikatnie maka i piec 10 min. w temp.220 stopni i nastepne 15 min. w temp.200 stopni. Na dno piekarnika wlozyc zaroodporne naczynie z goraca woda lub wrzucic 2 kostki lodu. Posiadacze automatu do pieczenia chleba, dodaja mokre, pozniej suche skladniki i nastawiaja program na wyrabianie ciasta. Po pierwszym wyrosnieciu, przerywamy program i postepujemy dalej tak jak w przepisie, czyli odrywamy z ciasta 8 kawalkow itd.
misia53
Bahus
iwi69