luna

luna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 359]

Bulki zawijane

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Chrupiace buleczki, ktore Wam zasmakuja:)

Bulki zawijane

Składniki:

Bulki zawijane

 

Sposób przygotowania:

Bulki zawijane
Wszyskie skladniki wymieszac i wyrobic ciasto. Odstawic na 10 min. w cieple miejsce. Nastepnie ciasto podzielic na 8 czesci. Kazda rozwalkowac na okragly placek. 2 placki nalozyc na siebie i zrolowac. Odlozyc na blache wylozona papierem do pieczenia(tak zeby zamkniecie bylo na dole) na 60 min. w cieple miejsce. Nastepnie bulki obrocic (maja sie w czasie pieczenia otworzyc), posypac delikatnie maka i piec 10 min. w temp.220 stopni i nastepne 15 min. w temp.200 stopni. Na dno piekarnika wlozyc zaroodporne naczynie z goraca woda lub wrzucic 2 kostki lodu. Posiadacze automatu do pieczenia chleba, dodaja mokre, pozniej suche skladniki i nastawiaja program na wyrabianie ciasta. Po pierwszym wyrosnieciu, przerywamy program i postepujemy dalej tak jak w przepisie, czyli odrywamy z ciasta 8 kawalkow itd.

Tagi:

bułki puree mak