Sposób przygotowania:
Bułkowa rolada
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu.
Pieczarki umyć, osączyć, pokroić w kosteczkę.
Mięso gotowane zemleć w maszynce, z cebulą i podsmażonymi pieczarkami.
Dwa jajka ugotować na twardo, pokroić jajka w kosteczkę, dodać do masy razem z jajkiem surowym, solą , pieprzem i papryką, dokładnie wymieszać.
Z bułki odciąć końcówki, wybrać miąższ.
Przygotowanym farszem nadziać bułkę, dołączyć odkrojone przylepki z bułki, owinąć bułkę w folię aluminiową i odstawić na 1 godz. do lodówki.
Roladę pokroić w plastry,ułożyć na półmisku
Pieczarki umyć, osączyć, pokroić w kosteczkę.
Mięso gotowane zemleć w maszynce, z cebulą i podsmażonymi pieczarkami.
Dwa jajka ugotować na twardo, pokroić jajka w kosteczkę, dodać do masy razem z jajkiem surowym, solą , pieprzem i papryką, dokładnie wymieszać.
Z bułki odciąć końcówki, wybrać miąższ.
Przygotowanym farszem nadziać bułkę, dołączyć odkrojone przylepki z bułki, owinąć bułkę w folię aluminiową i odstawić na 1 godz. do lodówki.
Roladę pokroić w plastry,ułożyć na półmisku