Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Bułkowa rolada

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Roladę można podawać polana keczupem

Bułkowa rolada

Składniki:

Bułkowa rolada

 

  • pieczarki -7 szt
  • mięso gotowane z drobiu -30 dkg
  • bułka wrocławska -1 szt
  • jajka -3 szt
  • sól i pieprz
  • olej do smażenia
  • cebula -1 szt
  • papryka ostra w proszku

Sposób przygotowania:

Bułkowa rolada
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu.
Pieczarki umyć, osączyć, pokroić w kosteczkę.
Mięso gotowane zemleć w maszynce, z cebulą i podsmażonymi pieczarkami.
Dwa jajka ugotować na twardo, pokroić jajka w kosteczkę, dodać do masy razem z jajkiem surowym, solą , pieprzem i papryką, dokładnie wymieszać.
Z bułki odciąć końcówki, wybrać miąższ.
Przygotowanym farszem nadziać bułkę, dołączyć odkrojone przylepki z bułki, owinąć bułkę w folię aluminiową i odstawić na 1 godz. do lodówki.
Roladę pokroić w plastry,ułożyć na półmisku