Sposób przygotowania:
Buraczane Misio-burgery z paprykowymi bułeczkami
Burgery :
Cebulę kroimy w małą kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy pokrojoną cebulę na złoty kolor. Kaszę jaglaną gotujemy według wskazówek na opakowaniu i odcedzamy. Buraki gotujemy do miękkości, studzimy i obieramy a następnie ucieramy na tarce o najmniejszych oczkach.
Wszystkie składniki przekładamy do miski i dokładnie mieszamy ( kaszę, cebulę, buraki, zmielone siemię lniane i paprykę z solą i pieprzem ).
Formujemy malutkie burgery i smażymy na odrobinie tłuszczu z obu stron. Z parówek i sera wycinamy dekoracje misiowe (uszy) a z czarnych oliwek oczka i nosek. Upieczone wcześniej bułeczki paprykowe kroimy na pół i układamy po listku sałaty, burgera buraczanego i przykrywamy.
Burgery nakłuwamy wykałaczką i dodajemy uszy, oczka i nosek i gotowe.
Cebulę kroimy w małą kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy pokrojoną cebulę na złoty kolor. Kaszę jaglaną gotujemy według wskazówek na opakowaniu i odcedzamy. Buraki gotujemy do miękkości, studzimy i obieramy a następnie ucieramy na tarce o najmniejszych oczkach.
Wszystkie składniki przekładamy do miski i dokładnie mieszamy ( kaszę, cebulę, buraki, zmielone siemię lniane i paprykę z solą i pieprzem ).
Formujemy malutkie burgery i smażymy na odrobinie tłuszczu z obu stron. Z parówek i sera wycinamy dekoracje misiowe (uszy) a z czarnych oliwek oczka i nosek. Upieczone wcześniej bułeczki paprykowe kroimy na pół i układamy po listku sałaty, burgera buraczanego i przykrywamy.
Burgery nakłuwamy wykałaczką i dodajemy uszy, oczka i nosek i gotowe.
SylaUla
tumilek