Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Buraczki ćwikłowe na zimę wg Megg

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Buraczki ćwikłowe na zimę

Buraczki ćwikłowe na zimę wg Megg

Składniki:

Buraczki ćwikłowe na zimę wg Megg

 

Sposób przygotowania:

Buraczki ćwikłowe na zimę wg Megg
Buraczki umyć, zalać wodą i gotować 1h. Następnie odcedzić, zalać ich zimną wodą i odstawić na 1h. Po tym czasie buraczki obrać i zetrzeć na tarce na najcieńszych oczkach. Cebulę obrać i bardzo drobniutko posiekać. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Do garnka wlać wodę i ocet, dodać cukier, sól oraz wszystkie przyprawy i zagotować. Do gotującej zalewy wrzucić cebulę, czosnek, chrzan oraz buraczki i całość gotować 20 min. Gorące buraczki nakładać do słoiczków, zakręcić, ustawiać ich do góry dnem i przykryć grubym kocem. Następnego dnia słoiczki odwrócić i ustawić w spiżarce.

Tagi:

tarta