goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Buraczki do obiadu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczne na zimno i na ciepło, polecam!

Buraczki do obiadu Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Buraczki do obiadu

 

Sposób przygotowania:

Buraczki do obiadu
Ugotowane w łupinach buraczki studzimy, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Podsmażamy w rondelku na maśle. Buraczki zaciągamy śmietaną i mieszamy. Następnie doprawiamy do smaku solą, pieprzem i delikatnie słodzimy. Podajemy na ciepło lub na zimno - wg uznania, z ziemniaczkami i mięsem/rybą. Smacznego!
Buraczki do obiadu
Starte na grubej tarce buraczki podsmażamy na maśle
Buraczki do obiadu
Buraczki zaciągamy śmietaną, doprawiamy do smaku

Tagi:

buraki