ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Buraczki zasmażane.,

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dobry dodatek do potraw mięsnych.

Buraczki zasmażane.,

Składniki:

Buraczki zasmażane.,

 

Sposób przygotowania:

Buraczki zasmażane.,
Buraki szorujemy szczoteczką pod bieżącą wodą. Gotujemy w łupinach. Odcedzamy. Gdy lekko przestygną (ale mają być jeszcze ciepłe) obieramy ze skórki i ścieramy na tarce (grubość oczek zależy od indywidualnych preferencji). Na patelni rozgrzewamy mocno łyżkę oliwy. Dodajemy posiekaną drobno cebulkę, a gdy się zeszkli, wsypujemy mąkę i ciągle mieszając robimy zasmażkę. Gdy będzie już lekko zarumieniona, dodajemy odrobinę wody i wrzucamy na patelnię buraki. Smażymy to wszystko przez chwilę ciągle mieszając, następnie doprawiamy solą, octem i cukrem, dodajemy posiekany koperek. Podajemy do drugiego dania.

Tagi:

buraki