Sposób przygotowania:
Buraczki zasmażane na smalcuETAP 1:
![Buraczki zasmażane i ochrona płyty indukcji Buraczki zasmażane i ochrona płyty indukcji](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/buraczki-zasmazane-i-ochrona-plyty-indukcji-548216.jpg)
Dodać smalec, stopić, wsypać pokrojoną cebulę, jabłko, wsypać cukier i podsmażyć do złotego koloru, co jakiś czas zamieszać.
ETAP 2:
![Buraczki zasmażane i ochrona płyty indukcji Buraczki zasmażane i ochrona płyty indukcji](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/buraczki-zasmazane-i-ochrona-plyty-indukcji-548214.jpg)
Do cebuli dodać starte w rozdrabniaczu na tarczy do warzyw ugotowane buraczki, wymieszać, dodać pieprz, sól, ocet i podsmażać z 3 minuty mieszając.
ETAP 3:
![Buraczki zasmażane i ochrona płyty indukcji Buraczki zasmażane i ochrona płyty indukcji](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/buraczki-zasmazane-i-ochrona-plyty-indukcji-548215.jpg)
Wsypać mąkę pszenną do buraczków i szybko łyżką wymieszać, podsmażać z 1 minutę, buraczki gotowe.