ziutula

ziutula

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1019]

Buraczki zasmażane na smalcu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Buraczki zasmażane na smalcu z cebulką i jabłkiem są pysznym dodatkiem do drugich dań mięsnych, jarskich.

Buraczki zasmażane na smalcu

Składniki:

Buraczki zasmażane na smalcu

 

  • buraki gotowane 1 kg,
  • smalec 2 łyżki,
  • cebula 1 sztuka,
  • jabłko 1 sztuka,
  • cukier 2-3 łyżki,
  • sól 2 łyżeczki,
  • pieprz mielony 1/2 łyżeczki,
  • ocet 1 łyżeczka,
  • mąka pszenna 1 łyżka

Sposób przygotowania:

Buraczki zasmażane na smalcu

ETAP 1:

Buraczki zasmażane i ochrona płyty indukcji
Cukier jest idealny do cebuli i zawsze choć szczyptę dodaję do smażenia.

Dodać smalec, stopić, wsypać pokrojoną cebulę, jabłko, wsypać cukier i podsmażyć do złotego koloru, co jakiś czas zamieszać.

ETAP 2:

Buraczki zasmażane i ochrona płyty indukcji
Buraki starte w rozdrabniaczu na tarczy do warzyw.

Do cebuli dodać starte w rozdrabniaczu na tarczy do warzyw ugotowane buraczki, wymieszać, dodać pieprz, sól, ocet i podsmażać z 3 minuty mieszając.

ETAP 3:

Buraczki zasmażane i ochrona płyty indukcji

Wsypać mąkę pszenną do buraczków i szybko łyżką wymieszać, podsmażać z 1 minutę, buraczki gotowe.