migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Buraczki zasmażane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Takie buraczki to pyszny dodatek do obiadu. Pasują i do mięska i do rybki ale też do jajka sadzonego.

Buraczki zasmażane

Składniki:

Buraczki zasmażane

 

  • 1,5 kg czerwonych buraczków
  • 100 g masła
  • 2 łyżki sosu balsamicznego
  • 2-3 łyzki mąki pszennej

 

Sposób przygotowania:

Buraczki zasmażane
Buraczki umyć i ugotować lub upiec w piekarniku. Następnie buraczki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na pateni rozpuścić masło dodać buraczki i chwilę smazyć często mieszając. Do smaku dać nieco sosu balsamicznego, ja dałam dwie łyżki. Następnie dodać mąkę, dokładnie wymieszać i smażyc jeszcze chwile. Podawać na ciepło ale na zimno też są smaczne.

Tagi:

sosy