Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Buraczkowa na żeberkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

bardzo lubiana zupa w moim domu

Buraczkowa na żeberkach

Składniki:

Buraczkowa na żeberkach

 

  • 1 kg żeberek mięsnych pokrojonych na kawałki
  • 2 marchewki pokrojone w drobną kostkę
  • 5 średnich buraczków startych na wiórki
  • 70 dag ziemniaków obranych i pokrojonych w kostkę
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki octu
  • zielenina
  • śmietana 30% słodka

Sposób przygotowania:

Buraczkowa na żeberkach
Żeberka zalewamy wodą i gotujemy, w międzyczasie dodajemy marchewkę. Gdy żeberka zaczną się robić miękkie dodajemy ziemniaki i starte buraczki, oraz sól i pieprz a pod koniec gotowania zieleninę którą potem wyjmujemy. Gdy ziemniaki zrobią się miękkie dodajemy ocet, chwilę gotujemy i wlewamy śmietanę. Gotowe