WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Buraczkowa zupa z tartych warzyw

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna zupa z tartych warzyw gotowana na kurczaku. Bardzo smaczna i lekka, doskonała też na drugi dzień.

Buraczkowa zupa z tartych warzyw Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Buraczkowa zupa z tartych warzyw

 

 

 

Sposób przygotowania:

Buraczkowa zupa z tartych warzyw
Kurczaka zalewamy ok 2 l wody, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Zagotowujemy i zdejmujemy szumy. Wszystkie warzywa obieramy, myjemy i ścieramy osobno na grubej tarce. Najpierw do rosołu z kurczaka dodajemy buraczki, następnie selera, pietruszkę z marchwią i dopiero gdy warzywa już lekko zmiękną, dodajemy starte ziemniaki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gdy warzywa będą miękkie, zaprawiamy słodką śmietaną i dodajemy posiekany koperek.
Buraczkowa zupa z tartych warzyw
Gotujemy mięso z kurczaka, a następnie po kolei wszystkie warzywa.
Buraczkowa zupa z tartych warzyw
Zaprawiamy słodką śmietaną i dodajemy koperek.