mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Buraki z jabłkami i koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Buraczki w tej postaci są odpowiednie jako dodatek do mięs i ryb

Buraki z jabłkami i koperkiem

Składniki:

Buraki z jabłkami i koperkiem

 

Sposób przygotowania:

Buraki z jabłkami i koperkiem
Buraki wyszorować, ugotować w osolonej wodzie. Wyjąć, ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych otworach. Jabłka umyć, obrać, zetrzeć na tarce. Olej rozgrzać w garnku, dodać masło, gdy się stopi dodać buraki i jabłka, wymieszać. Doprawić solą, cukrem i pieprzem, zagotować. Koperek umyć, osuszyć, posiekać. Podawać na ciepło lub zimno.