Sposób przygotowania:
Burger serowy Eliprzygotowanie sera
Każdy ser halloumi przekroić na dwa plastry. Ułożyć ser na tacce wysmarowanej olejem i położyć na rozgrzanym grillu. Grillować ser z obu stron na rumiano.
przygotowanie czipsów
Plasterki boczku przekroić na pół, ułożyć na tacce i grillować aż powstaną czipsy.
przygotowanie burgerów
Majonez, musztardę, keczup wymieszać i doprawić do smaku ostrą papryką. Liście sałaty opłukać i osuszyć. Bułki przekroić i lekko opiec na grillu. Dół bułek posmarować sosem, położyć liść sałaty i ser z grilla.
przygotowanie burgerów cd
Pomidory opłukać, osuszyć i pokroić w plastry. Na ser położyć plasterki pomidorów, posmarować sosem i ułożyć czipsy z boczku. Na boczek położyć liść sałaty i posmarowaną sosem drugą część bułki. Burgery od razu podawać. Smacznego!