Sposób przygotowania:
Burger z czerwonymi warzywami i boczkiemETAP 1:
Z mięsa wyrabiamy dwa równe kotlety. Grillujemy je na grillu lub patelni grillowej. Gdy jedna strona będzie wysmażona, przekładamy burgery na drugą stronę, a tę wysmażoną posypujemy solą i pieprzem. Na wierzchu burgerów układamy po kawałku sera. Wysmażone kotlety oprószamy solą i pieprzem także z drugiej strony.
Boczek również grillujemy.
ETAP 2:
Warzywa myjemy.
Paprykę myjemy i kroimy w paseczki.
Cebulę kroimy w plasterki.
Paprykę i cebulę skrapiamy oliwą i grillujemy na patelni grillowej lub grillu.
ETAP 3:
Przygotowujemy sos: łączymy ketchup z majonezem, mieszamy.
Bułki kroimy na połówki, każdą połówkę smarujemy sosem.
Na dolnych połówkach bułek układamy rukolę, plasterki pomidora i cebulę. Wykładamy burgery z serem. Na kotletach układamy boczek i paprykę i przykrywamy je wierzchnią częścią bułki.
Burgery spinamy patyczkami do szaszłyków.
ciasteczka