malwina1808

malwina1808

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Butter chicken.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Indyjski kurczak w maśle.

Butter chicken.

Składniki:

Butter chicken.

 

Sposób przygotowania:

Butter chicken.
Kurczaka umyj i poćwiartuj. Posól, natrzyj łyżką gram masala, imbirem. Zalej jogurtem i odstaw na dwie godziny. Cebulę oczyść i pokrój na małe kawałki. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. W garnku roztop masło, dodaj cebulę i odrobinę soli. Dodaj przeciśnięty czosnek, kminek i resztę gram masala. Wszystko wymieszaj i podsmaż razem. Dodaj kawałki kurczaka razem z dwoma szklankami wody. Podgotuj. Następnie dodaj koncentrat pomidorowy. Duś na małym ogniu przez 15 minut. Po tym czasie dodaj śmietanę, dopraw do smaku i duś jeszcze przez ok 5 minut. Podawaj z ryżem.