mamamamuta4

mamamamuta4

Szef Kuchni
[Przepisów: 126]

Cały pstrąg pieczony w piekarniku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Czasem pieczemy takie pstragi ale dla dzieci smażę filety

Cały pstrąg pieczony w piekarniku

Składniki:

Cały pstrąg pieczony w piekarniku

 

  • 1 pstrąg oczyszczony
  • 1/2 cytryny
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 pęczka pietruszki
  • 1/2 pęczka kopru
  • oregano
  • 2 łyżki oleju
  • papier do pieczenia

 

Sposób przygotowania:

Cały pstrąg pieczony w piekarniku

Rybę natrzeć solą , pieprzem , oregano i sokiem z cytryny- na zewnątrz i od środka . Do środka włożyć zioła . Skropić rybę olejem. Ułożyć rybę na papierze do pieczenia i zawinąć w niego . Piekarnik nagrzać do 180 * C . Wsadzić blachę z rybą i piec ok. 20-30 minut zależnie od wielkości ryby . Pod koniec pieczenia rozwinąć papier i dopiec by ryba sie zarumieniła . Podawać obłożoną wiórkami masła .


Polecamy: jak wybrać ryby dla dziecka? >>>