Sposób przygotowania:
Calzone w wersji miniaturowej
Wodę wymieszać z droższami i cukrem i pozostawić do wyrośnięcia na 15 minut w ciepłym miejscu. Następnie mąkę przesiać i dodać do niej drożdze. Ciasto wyrobić przykryć ścierką i pozostawić do wyrośnięcia na 1,5 godziny. Paprykę, bakłażan i cukinie pokroić w kostkę w wrzucić na nagrzaną patelnię grillową. Grillować do miękkości. Następnie przełożyć do miski dodać oliwę i posypać papryka słodka. Dodać pokrojoną w kostkę fete i mozzarelle. Wyrośnięte ciato rozwałkować i wyciąć kółka (im większe tym wygodniej będzie lepić). Na środku ułożyć warzywa i dokładnie wlepić ciasto. Posmarować tak przygotowane "pierożki" oliwą z papryką która pozostała w misce. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 210 stopni i piec przez ok 10-15 minut.
marietta