Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Camembert lub brie z żurawinką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

pierwszy raz jadłąm tak podany ser w Aachen pycha

Camembert lub brie z żurawinką

Składniki:

Camembert lub brie z żurawinką

 

  • ser pleśniowy camembert lub brie duży okrągły (może być mrożony)
  • sos żurawinowy (konfitury żurawinowe)
  • 1 jajko surowe
  • mąka do panierowania

Sposób przygotowania:

Camembert lub brie z żurawinką
Ser obtaczamy w rozmąconym jajku. Następnie w mące. Do piekarnika wkładamy folię aluminiową na nia kładziemy ser i zapiekamy 10 minut. Podpiekamy delikatnie. Wykładamy na talerz i polewamy konfiturą żurawinową. Teraz można kupić gotowe sery do zapiekania.