Sposób przygotowania:
Camembert w kieszonce.
Ciasto rozwinac ulozyc na posypanej maka powierzchni., wykroic dwa kwadraty o boku 18 cm a nastepnie kazdy przekroic skosnie . Oddzielic zoltko od bialka , a camembert pokroic na 4 cwiartki i posypac pieprzem. Kazda cwiartke ukladac na jednej polowie trojkata z ciasta , posmarowac brzegi ciasta bialkiem i przykryc ser druga polowa naciskajac brzegi , zeby sie skleily. Ulozyc kieszonki na blaszce wylozonej papierem do pieczenia , rozbeltanym zoltkiem posmarowac kazda na wierzchu i wlozyc do nagrzanego piekarnika / u mnie piekarnik elektryczny : 220° / - na ok 12 min. Jak ladnie zbrazowieja - wyjac i podawac cieple z dodatkiem surowek i zurawin . Ja mialam dzem z porzeczki. . Byla to moja premiera z ciastem francuskim i jestem pewna ze te szybkie kieszonki beda goscily czesciej na naszym stole.
Jojo
msewka
luna
Sarenka
Natala1210
Pyza
Jojo
U nas jest odwrotnie - maz do tej pory krzywo patrzyl na camemberta i dlatego bez przekonania sprobowal jedna kieszonke - smarujac grubo dzemem. Spalaszowal cala i stwierdzil , ze w takim wydaniu mu sie podoba i chyba z tym dzemem przesadzil :))
moli
A.B.
Doro
kasik12