goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Canelloni z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Z mięsem, szpiankiem, pieczarkami ... kosztują sporo pracy ale za każdym razem warto spędzić w kuchni węcej czasu.

Canelloni z mięsem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Canelloni z mięsem

 

  • canelloni 1 opakowanie
  • mięso mielone 70 dag
  • przecier pomidorowy 1 słoiczek (ok. 3-4 łyżki)
  • sól
  • pieprz
  • ser żółty 20 dag
  • sos beszamelowy
  • bazylia
  • masło do formy

 

Sposób przygotowania:

Canelloni z mięsem
Naczynie do zapiekania smarujemy masłem. Przygotowujemy farsz: mięso mielone podsmażamy, dodajemy przecier pomidorowy, doprawiamy do smaku. Powstałym farszem nadziewamy makaron. Układamy go w naczyniu. Wierzch dokładnie przykrywamy warstwą sosu beszamelowego, posypujemy startym na tarce serem żółtym. Czynność powtarzamy. Zapiekamy.
Canelloni z mięsem
Do mięsa dodajemy przecier pomidorowy, przyprawy i dokładnie mieszamy
Canelloni z mięsem
Powstałym farszem nadziewamy rurki makaronu
Canelloni z mięsem
Przygotowany makaron układamy w naczyniu do zapiekania
Canelloni z mięsem
Przygotowane canelloni zapiekamy w piekarniku około 40 min.