Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

canelloni z mięsem mielonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Włoskie danie które wyśmienicie smakuje na Polskich stołach :)

canelloni z mięsem mielonym

Składniki:

canelloni z mięsem mielonym

 

  • 3 łyżeczki koncentrat pomidorowy,
  • 0,5 kg mięso mielone,
  • 1 opakowanie makaron canelloni,
  • 1 sztuka jajko,
  • do smaku majeranek Prymat,
  • do smaku bazylia Prymat,
  • do smaku oregano Prymat,
  • do smaku kucharek,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • 1 ząbek czosnek,
  • 2 sztuki pomidory z puszki lub koncentrat,
  • 10 dkg ser parmezan tarty

 

Sposób przygotowania:

canelloni z mięsem mielonym
Do miski dodajemy mięso i mieszamy je z następującymi składnikami :
*koncentrat pomidorowy - 3 łyżeczki
*jajko
*majeranek
*bazylia
*oregano
*kucharek
*pieprz
*czosnek (kroimy)

Gdy wszystko mamy dokładnie wymieszane nakładamy do naszego makaronu. (UWAGA MAKARONU CANNELLONI PRZED NAŁOŻENIEM MIĘSA NIE GOTUJEMY!)

Wyłożony makaron mięsem układamy w naczyniu żaroodpornym i w tym czasie nastawiamy piekarnik na temp 200sto. do nagrzania.
Gdy już cały makaron mamy uzupełniony mięsem to posypujemy serem i podlewamy pomidorami z puszki lub (koncentratem przygotowanym następująco: do garnka wlać szklankę wody i rozrobić w nim koncentraty następnie zalać kluski)

I wstawiamy do piekarnika na 30min.
Smacznego!