Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Cannelloni pod niebieską pierzynką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Makaron dla miłośników sera pleśniowego

Cannelloni pod niebieską pierzynką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Cannelloni pod niebieską pierzynką

 

Sposób przygotowania:

Cannelloni pod niebieską pierzynką
Szynkę i pierś z kurczaka mielimy, a następnie przesmażamy na kilku łyżkach rozgrzanego oleju. Pieczarki obieramy, dokładnie płuczemy i siekamy rozdrabniaczem lub bardzo drobno kroimy i dodajemy do przesmażonego mięsa. Lekko solimy, dodajemy szklankę wody i bulionetkę. Dokładnie mieszamy, wlewamy śmietanę i po 3-4 minutach doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gdy mięso lekko przestygnie, nadziewamy nim rurki makaronu i układamy w żaroodpornym naczyniu. Polewamy pozostałym sosem. Na makaron układamy małe plasterki żółtego sera oraz sera pleśniowego. Zapiekamy około 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Cannelloni pod niebieską pierzynką
Szynkę i pierś z kurczaka mielimy, a następnie przesmażamy na kilku łyżkach rozgrzanego oleju.
Cannelloni pod niebieską pierzynką
Pieczarki obieramy, dokładnie płuczemy i siekamy rozdrabniaczem lub bardzo drobno kroimy i dodajemy do przesmażonego mięsa.
Cannelloni pod niebieską pierzynką
Lekko solimy, dodajemy szklankę wody i bulionetkę. Dokładnie mieszamy, wlewamy śmietanę i po 3-4 minutach doprawiamy do smaku solą i pieprzem.