Sposób przygotowania:
Cannelloni pod serową pierzynką
Mięso przesmażamy na oliwie z ziołami,przyprawami .Do usmażonego mięsa dodajemy kilka łyżek sosu,pokrojoną marchewkę i ananasa.Do naczynia żaroodpornego wlewamy kilka łyżek krojonych pomidorów zmieszanych z ketchupem i przyprawami,doprawiamy do smaku.Cannelloni napychamy farszem,układamy rurki wzdłuż siebie,kolejne warstwy przelewamy sosem,na koniec posypujemy serem żółtym.Pieczemy w temp.180*,przez 30 minut.Smacznego.
kinga
Sarenka
msewka
Dla tych którzy jeszcze nigdy nie robili tego makaronu, można tylko dodać,że rurki układa się ściśle obok siebie i wierzch powinien być przykryty równomiernie sosem,gdyż brzegi makaronu wystające na powierzchnię wysychają,spiekają się i są twarde.
Ale polecam wypróbowanie ,bo na prawdę warto.A.B. duża 5.
A.B.
Masz rację kochana,to cenna uwaga dla zaczynających potyczki z włoskimi daniami,dziękuję
Pyza