zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Cannelloni trzy strony świata

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Na nazwę tego dania wpadł mój synek. A wszystko to dzięki składnikom : włoskie cannelloni, polski ser i dodatki oraz chińska mieszanka. Nazwa fajna a danie pycha.

Cannelloni trzy strony świata Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Cannelloni trzy strony świata

 

  • 250 g makaronu cannelloni
  • Nadzienie :
  • 250 g mięsa wieprzowego ( łopatka ()
  • 1,5 szk mieszanki chińskiej
  • 1/3 puszki czerwonej fasoli
  • 1/3 puszki kukurydzy
  • sól czosnkowa z ziołami
  • 3 łyżki wody

 

  • Sos :
  • 1 papryka * kolor dowolny )
  • 1 cebula
  • 1 sos boloński Winiary ( 46 g )
  • 500 ml wody
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól czosnkowa z ziołami
  • papryka ostra
  • pieprz
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżka mąki

 

  • Dodatkowo :
  • 250 g sera korycińskiego naturalnego

 

Sposób przygotowania:

Cannelloni trzy strony świata
Sos : Cebulę i paprykę po oczyszczeniu pokroić w kostkę. W szerokim rondlu rozgrzać olej, wrzucić cebulę, chwilę smażyć, potem dodać paprykę i podsmażyć. W wodzie wymieszać sos z pozostałymi składnikami, wlać mieszankę do podsmażonej papryki z cebulą i dusić 10 minut od czasu do czasu mieszając. Nadzienie : Mięso zmielić do miski, dodać wodę, sól oraz opłukaną fasolę a także kukurydzę i mieszankę chińską i wymieszać masę. Przygotowaną masą napełnić makaron cannelloni, napełnione rurki układać w blaszce do pieczenia lub płaskim naczyniu żaroodpornym. Całość zalać przygotowanym sosem i na sos zetrzeć ser. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 - 35 minut w zależności od piekarnika. Podawać na gorąco.
Cannelloni trzy strony świata
najpierw przygotowac sos pomidorowo paprykowy
Cannelloni trzy strony świata
potem rurki cannelloni napełniać masą mięsna
Cannelloni trzy strony świata
tak wygląda całośc jeszcze przed zapieczeniem
Cannelloni trzy strony świata
a tak cannelloni wygląda po wyjęciu z piekarnika