Sposób przygotowania:
Cannelloni wg.Ewy
Cebulę posiekać drobniutko.Przesmażyć z mięsem mielonym i przyprawą do mięsa.Smażyć,aż odparuje cały płyn.Wrzucić serki topione i przesmażyć do zgęstnienia masy mięsnej.Doprawić solą i pieprzem.Wystudzić.Nadziewać mięsem surowe cannelloni. Formę do zapiekania wysmarować tłuszczem.Piekarnik rozgrzać do 200 stopni (termoobieg).Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Śmietany wymieszać z mlekiem i bardzo delikatnie osolić i opieprzyć.Wylać trochę na spód naczynia żaroodpornego,ułożyć ściśle cannelloni i zalać resztą śmietany.Wszystkie rurki powinny być dokładnie przykryte płynem.Jest to warunek,aby danie się udało.Posypać wierzch startym serem i wstawić do nagrzanego piekarnika na ok.35 minut. Smacznego.
Sarenka
PaniTereska
misia53
Pycha!
lenka