Sposób przygotowania:
Cannelloni z farszem.
Makaron obgotować w osolonej,wrzącej wodzie"al dente",odcedzić,przelać zimną wodą.Zmielić mięso wieprzowe,do-
-dać jajo,doprawić ziołami i pieprzem czarnym,mielonym.Na patelni
rozpuścić tłuszcz i wrzucić oczyszczone i pokrojone pieczarki i cebulę,dodać zmielone mięso wieprzowe.Smażyć z 5-8 min.,Nadziewać tym rurki cannelloni.Zrobić sos pomidorowy i wylać
na wysmarowaną formę jak wystygnie i układać jedną warstwę ca-
-nnelloni nadziewanych farszem,polać je sosem pomidorowym oraz
tartym parmezanem.Układać kolejną warstwę cannelloni i sosu.
Przykryć formę,piec w podgrzanym piekarniku w temp.180 st.C z
ok.30 min.Aby uzyskać przysmażoną na złoty kolor powierzchnię
odkryć formę na kilka min.przed zakończeniem pieczenia..
-dać jajo,doprawić ziołami i pieprzem czarnym,mielonym.Na patelni
rozpuścić tłuszcz i wrzucić oczyszczone i pokrojone pieczarki i cebulę,dodać zmielone mięso wieprzowe.Smażyć z 5-8 min.,Nadziewać tym rurki cannelloni.Zrobić sos pomidorowy i wylać
na wysmarowaną formę jak wystygnie i układać jedną warstwę ca-
-nnelloni nadziewanych farszem,polać je sosem pomidorowym oraz
tartym parmezanem.Układać kolejną warstwę cannelloni i sosu.
Przykryć formę,piec w podgrzanym piekarniku w temp.180 st.C z
ok.30 min.Aby uzyskać przysmażoną na złoty kolor powierzchnię
odkryć formę na kilka min.przed zakończeniem pieczenia..