Sposób przygotowania:
Cannelloni z mięsem i grzybami pod beszamelem
Pieczarki oczyszczamy, zalewamy winem, zagotowujemy. Wyłączamy palnik i pozostawiamy w płynie na 10 minut. Kroimy w plasterki. Na rozgrzanym oleju szklimy drobno pokrojoną cebulę oraz przeciśnięty czosnek. Dodajemy mięso i doprawiamy solą i czarnym pieprzem i przesmażamy aż zmieni kolor. Dodajemy posiekane grzyby i nieco wywaru w którym się gotowały i gotujemy jeszcze kilka minut. Sos beszamelowy: Masło roztapiamy i dokładamy mąkę. Dokładnie rozprowadzamy i stopniowo dolewamy mleko. Przekładamy ponownie na palnik i stale mieszając doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy do smaku solą, białym pieprzem i świeżo stara gałka muszkatołową. Makaron nadziewamy dość szczelnie nadzieniem mięsno-grzybowym i układamy w natłuszczonym masłem naczyniu żaroodpornym. Całość polewamy sosem beszamelowym i posypujemy startym serem. Zapiekamy pod przykryciem w 180 stopniach C przez 20 minut a następnie bez przykrycia kolejne 20 minut.