gosiczek821

gosiczek821

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 127]

Cannelloni z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Przepis znam z restauracji w której pracuję,szafowa właśnie tak robi cannelloni z płatów lazanii:)

Cannelloni z mięsem

Składniki:

Cannelloni z mięsem

 

  • 250 g mięsa wołowego
  • 250 g mięsa wieprzowego
  • 1 pojedyncza pierś z kurczaka
  • 18 płatów makaronu do lazanii(ja robię właśnie tak canelloni,są smaczniejsze)
  • 0,5 l sosu beszamelowego
  • 150 g startego żółtego sera
  • 2 cebule
  • 2 łyżki soku pomidorowego
  • masło
  • oliwa
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Cannelloni z mięsem
Wszystkie mięsa ugotować razem(można dodać włoszczyznę)do miękkości.Następnie zmielić.W tym czasie ugotować płaty makaronu(ze sporą ilością oliwy),potem zalać zimną wodą.Cebulę usmażyć na maśle i dodać do mięsa,dodać również sok pomidorowy,doprawić do smaku(jeśli mięso jest za suche można dodać bulionu.Płaty porozkładać na suchej ściereczce,na każdy wzdłuż rozłożyć wałeczek mięsa i zawinąć,każdą taką rurkę,układamy jedna przy drugiej w prostokątnym naczyniu żaroodpornym.Wszystko zalewamy sosem beszamelowym posypujemy serem i zapiekamy 35 min w temp.220 st c.