Sposób przygotowania:
Cannelloni z mięsem i cukinią
Płaty makaronu podgotować 2-3 minuty. Na oliwie podsmażyć zmiażdżony czosnek i cebulę pokrojoną w cienkie piórka, Dodać startą na grubych oczkach marchewkę i pietruszkę. Smażyć, aż warzywa zmiękną. Odłożyć 2-3 łyżki, a resztę zalać pomidorami z puszki i rozgnieść je widelcem, wrzucić rozmaryn u dusić 5 minut, aż sos nieco zgęstnieje, doprawić. Cukinię pokroić na bardzo cienkie plastry, które układać na podgotowanym makaronie(2/3 powierzchni makaronu powinno być zakryte). Mięso przyprawić i dodać do niego listki tymianku i odłożone duszone warzywa. Układać mięso na posolonej i popieprzonej cukinii makaronie i zawijaćstronę, gdzie jest odkryty makaron, który sklei roladki. Układać je w naczyniu żaroodpornym, na dno dać nieco sosu, resztę wylać na makaron, wrzucić resztę pokrojonej w grubszą kostkę lub słupki. Całość można posypać tartym serem np. pecorino. Piec 200*C przez 25-35 minut.