czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Cannelloni z mięsem i pieczarkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

To moja pierwsza potrawa przyrządzona z tym makaronem. Bardzo mi zasmakował i na pewno będę z nim wiele eksperymentować;) Polecam!!

Cannelloni z mięsem i pieczarkami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Cannelloni z mięsem i pieczarkami

 

  • SKŁADNIKI:
  • 16 rurek makaronu cannelloni,
  • 1/2 kg mięsa mielonego,
  • 40 dag pieczarek,
  • łyżeczka ostrej papryki,
  • sól, pieprz,
  • 3 łyżki pikantnego keczupu,
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • 2 duże cebule,
  • ząbek czosnku.

 

  • SOS:
  • 3/4 szkl. mleka,
  • 5 łyżek pikantnego keczupu,
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • łyżeczka ostrej papryki,
  • sól, pieprz,
  • łyżeczka bazylii,
  • 2 łyżki czerwonego wina,
  • 10 dag startego sera.

 

 

Sposób przygotowania:

Cannelloni z mięsem i pieczarkami
1. Makaron podgotować ok. 3 min, odcedzić. Mięsa doprawić. Cebulę, czosnek i grzyby pokroić, podsmażyć razem z mięsem. Dodać ostrą paprykę, keczup i koncentrat. Dobrze wymieszać. Farszem napełniać rurki i ściśle układać w naczyniu żaroodpornym.

2. Wszystkie składniki, prócz sera, zagotować. Sosem polać rurki, posypać serem. Zapiekać ok. 20 min w temp. 180st.
Cannelloni z mięsem i pieczarkami
Etap 1