Sposób przygotowania:
Cannelloni z mięsem w sosie pomidorowym
A początek zabieramy się za sos. Do wrzącego wywaru dodajemy przecier zagotowujemy, zagęszczamy mąką i dodajemy czosnek. Sos należy skosztować i doprawić solą lub ostrą papryką, bazylią czy innym ulubionym dodatkiem do sosu. Część sosu wylewamy do naczynia żaroodpornego. Mięsko wyrabiamy z przyprawami, jajkami i cebulą na jednolitą masę. Jeśli masa jest bardzo rzadka dodajemy łyżkę bułki tartej. Mięskiem wypełniamy suche rurki makaronowe, i układamy na sosie w naczyniu. Resztą sosu polewamy makaron. Rurki muszą być przykryte sosem, w przeciwnym razie mogą być twarde. Naczynie przykrywamy i wstawiam do nagrzanego piekarnika (tem. 180 ºC). Zapiekamy całość ok. 35 minut.
![Cannelloni z mięsem w sosie pomidorowym Cannelloni z mięsem w sosie pomidorowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/cannelloni-z-miesem-w-sosie-pomidorowym-84458.jpg)
![Cannelloni z mięsem w sosie pomidorowym Cannelloni z mięsem w sosie pomidorowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/cannelloni-z-miesem-w-sosie-pomidorowym-84459.jpg)
dayzi