Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Cannelloni z mięsem w sosie pomidorowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszne cannelloni z mięsem mielonym w sosie pomidorowym

Cannelloni z mięsem w sosie pomidorowym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Cannelloni z mięsem w sosie pomidorowym

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Cannelloni z mięsem w sosie pomidorowym
A początek zabieramy się za sos. Do wrzącego wywaru dodajemy przecier zagotowujemy, zagęszczamy mąką i dodajemy czosnek. Sos należy skosztować i doprawić solą lub ostrą papryką, bazylią czy innym ulubionym dodatkiem do sosu. Część sosu wylewamy do naczynia żaroodpornego. Mięsko wyrabiamy z przyprawami, jajkami i cebulą na jednolitą masę. Jeśli masa jest bardzo rzadka dodajemy łyżkę bułki tartej. Mięskiem wypełniamy suche rurki makaronowe, i układamy na sosie w naczyniu. Resztą sosu polewamy makaron. Rurki muszą być przykryte sosem, w przeciwnym razie mogą być twarde. Naczynie przykrywamy i wstawiam do nagrzanego piekarnika (tem. 180 ºC). Zapiekamy całość ok. 35 minut.
Cannelloni z mięsem w sosie pomidorowym
Składniki niezbędne do przygotowania pysznego cannelloni
Cannelloni z mięsem w sosie pomidorowym
Cannelloni gotowe zalane sosem pomidorowym gotowe do upieczenia