Sposób przygotowania:
Cannelloni z pieczarkami i pomidorem
Mięso mielone posypać przyprawą do gyrosa i przesmażyć na oleju. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i chwilę smażyć razem. Dodać pieczarki i pomidory pokrojone w kostkę oraz marchewkę startą na tarce o dużych oczkach, dodać przyprawy, podlać wodą i dusić ok 20 minut. Wystudzić. W tym czasie cannelloni ugotować na półtwardo w osolonym wrzątku. Wyjąć i przestudzić. Cannelloni napołnić przygotowanym farszem i układać w wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym. Całość posypać tartym serem. Zapiekać 25 minut.
![Cannelloni z pieczarkami i pomidorem Cannelloni z pieczarkami i pomidorem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/cannelloni-z-pieczarkami-i-pomidorem-77238.jpg)
![Cannelloni z pieczarkami i pomidorem Cannelloni z pieczarkami i pomidorem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/cannelloni-z-pieczarkami-i-pomidorem-77239.jpg)
![Cannelloni z pieczarkami i pomidorem Cannelloni z pieczarkami i pomidorem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/cannelloni-z-pieczarkami-i-pomidorem-77240.jpg)