Sposób przygotowania:
Cannelloni z serem ricotta
Serek ricotta mieszamy z pokrojoną drobno papryką , wcześniej umytą , trochę zostawiamy . Doprawiamy przyprawami wg swojego uznania .Rurki cannelloni napełniamy masą , ja to zrobiłam za pomocą małego widelczyka , jest wygodniej Naczynie szklane do zapiekania smarujemy olejem , układamy makaron .Pomidory myjemy dokladnie , wycieramy , kroimy te duże .Duże pomidory ukladamy w naczyniu obok makaronu , te małe również .Wysypujemy mrożony groszek , oraz trochę pokrojonej papryki . Robimy sos:rozpuszczamy masło , dodajemy mąkę , energicznie mieszamy , wlewamy mleko porcjami , mieszając dokładnie .Wsypujemy szczyptę gałki . Sosem zalewamy makaron , wkładamy do piekarnika , nagrzanego do 190 stopni C na około 35-40 minut . Pod koniec pieczenia posypujemy startym , żółtym serem , jeszcze chwilę zapiekamy do rozpuszczenia się sera .