SUPERPRZEPIS

Krokiety cannelloni z szpinakowym farszem

  • EwelinaP
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
  • KALORIE: 120
         
ocena: 4/5 głosów: 5
Krokiety cannelloni z szpinakowym farszem

Moja propozycja szybkiej w przygotowaniu, imprezowej potrawy, w której główną rolę odgrywa makaron oraz składniki bogate w substancje odżywcze: szpinak, cebula oraz czosnek. Wszystko to łączy się idealnie z wyrazistą fetą.

Składniki:

Krokiety cannelloni z szpinakowym farszem

 

Sposób przygotowania:

Krokiety cannelloni z szpinakowym farszem

ETAP 1:

Krokiety cannelloni z szpinakowym farszem
szpinak podsmażyć i doprawić do smaku solą i pieprzem

Drobno posiekaną cebulę i ząbki czosnku smażyć na maśle, dodać rozmrożony szpinak i smażyć całość na wolnym ogniu.

Następnie dodać pokrojony w małą kostkę ser feta i wszystko dokładnie wymieszać.

Doprawić solą, pieprzem i całość wymieszać.

ETAP 2:

Makaron rurki dodać na osolony wrzątek i chwilę gotować aby zmiękł. Następnie odcedzić i przelać zimną wodą.

ETAP 3:

Krokiety cannelloni z szpinakowym farszem
do podsmażonego szpinaku dodać fetę i wymieszać

Makaronowe rurki nafaszerować szpinakowym farszem, obtoczyć w roztrzepanym jajku, bułce tartej i smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.