goyaczek

goyaczek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 54]

Canneloni ze szpinakiem 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepis ten to swietna alternatywa na nudny makaron, smakuje nawet tym ktorzy nie wyobrazaja sobie makaronu bez miesa!

Canneloni ze szpinakiem 2

Składniki:

Canneloni ze szpinakiem 2

 

  • 400g szpinaku mrozonego
  • 20 dag pieczarek
  • serek topiony smietankowy
  • 2 zabki czosnku
  • mala cebula
  • pol opakowania makaronu rurek canneloni
  • 20 dag sera zoltego
  • olej
  • sol,pieprz

Sposób przygotowania:

Canneloni ze szpinakiem 2
Na patelni poddusić cebulkę, dodać pokrojone drobno pieczarki, doprawic sola i pieprzem. Po 10 minutach dodac zamrozony szpinak, przykryc i dusic az sie rozpusci, dodac rozdrobniony czosnek i serek topiony, smazyc mieszajac okolo 10 minut. W duzym garnku zagotowac wode i osolic. Wkladac do wrzatku po kilka rurek ( wieksza ilosc na raz moze sie posklejac) i gotowac po 2 minuty. Gdy przestygna nadziewac rurki farszem szpinakowym i ukladac w wysmarowanym olejem naczyniu zaroodpornym, ale tak zeby byla tylko jedna warstwa makaronu. Posypac zoltym serem i zapiec w piekarniku przez 20 minut.