Sposób przygotowania:
Cantucini kakaowe
Do rondelka wsypujemy daktyle, wlewamy wodę i gotujemy około 10 minut. Zdejmujemy rondel z ognia, dodajemy masło, miód i kakao - mieszamy dokładnie do chwili, gdy masło się rozpuści. Odstawiamy do ostudzenia Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia i sodą. Do ostudzonej masy daktylowej dodajemy jaja, szczyptę soli - mieszamy. Na końcu dodajemy składniki sypkie oraz pozostałe bakalie. Mieszamy. Ciasto powinno być dość gęste. Przekładamy ciasto do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok.40 minut do suchego patyczka. Wyjmujemy ciasto z formy, lekko studzimy i kroimy na ok. 1 cm kromki, które układamy na blasze wyłożonej papierem. Suszymy plastry ciasta w piekarniku z obydwu stron.