Sposób przygotowania:
Cappuccino wg madzik323
Ciasto zaczynamy od przygotowania ponczu: Gotujemy wodę w garnku z cukrem i cukrem waniliowym, oraz kawą. Następnie studzimy i dodajemy spirytus. Potem nasączamy nim biszkopt. Kolejnym naszym krokiem będzie masa budyniowa. W tym celu w małej ilosci mleka trzeba rozmieszać budynie, a resztę zagotować. Na wrzące mleko wlewamy budyń i gotujemy jeszcze chwilkę. Zostawiamy do wystygnięcia. Masło ucieramy z cukrem na puszysty krem i cały cas ucierając dodajemy po trochu budyń. Gotowy krem nakładamy na biszkopt. Ostatnim krokiem będzie masa kawowa, mleko doprowadzamy do wrzenia, a następnie rozpuszczamy w nim kawę, gdy wystygnie wsypujemy śnieżkę i ubijamy do powstania pianki.. Żelatynę rozpuszczamy w 3/4 szkl wody i gdy zacznie tężeć, dodajemy do ubitej pianki. Następnie rozsmarowujemy na masie budyniowej. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.