Sposób przygotowania:
Cappuccino z biszkoptami
Upiec biszkopt ( ja piekę ten z 9 jaj, patrz przepis "Mój biszkopt"). Przekroić na dwie części.
Margarynę utrzeć na puszystą masę, dodać cukier puder, serki homogenizowane i mleko w proszku. Powstałą masę waniliową podziekić na trzy części.
Cappuccino czekoladowe ( 1/3 szkl. odsypać) rozpuścić w 2 1/2 szkl. gorącej wody i ostudzić.
Jedną część biszkoptu nasączyć cappuccino, wyłożyć jedną część masy waniliowej, potem biszkopty maczane w cappuccino, drugą część masy, drugą połowę nasączonego biszkoptu i ostatnią część masy waniliowej. Wierzch ciasta posypać cappuccino.
Życzę smacznego :)
Margarynę utrzeć na puszystą masę, dodać cukier puder, serki homogenizowane i mleko w proszku. Powstałą masę waniliową podziekić na trzy części.
Cappuccino czekoladowe ( 1/3 szkl. odsypać) rozpuścić w 2 1/2 szkl. gorącej wody i ostudzić.
Jedną część biszkoptu nasączyć cappuccino, wyłożyć jedną część masy waniliowej, potem biszkopty maczane w cappuccino, drugą część masy, drugą połowę nasączonego biszkoptu i ostatnią część masy waniliowej. Wierzch ciasta posypać cappuccino.
Życzę smacznego :)
Triniti
Modelinka
yellowCoach