Adam28

Adam28

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 88]

Cappucino

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepyszne ciasto Cappucino

Cappucino

Składniki:

Cappucino

 

  • Ciasto:
  • 6 jaj
  • 250 dag cukru ( 1,5 szklanki cukru)
  • 230 dag maki w tym 1/3 maki ziemniaczanej
  • 2 łyżki kakao
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • Masa:
  • 2 kremy czekoladowe
  • 2 paczki cappucino czekoladowe
  • 1 kostka margaryny
  • 1 galaretka cytrynowa
  • 0,5 l kremówki
  • spirytus
  • 1 gorzka czekolada
  • 3 łyżeczki kawy sypanej naturalnej
  • 2 śmietany

Sposób przygotowania:

Cappucino
Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody, margarynę rozpuścić i schłodzić. Zaparzyć szklankę kawy z 3 łyżeczek. Przygotować dodatkowo 1 szklankę przygotowanej wody. Do tej szklanki wody i szklanki kawy wsypać kremy czekoladowe i zmiksować. Dodać roztopioną margarynę, 2 paczki cappucino, schłodzona galaretkę i do smaku spirytus, wszystko miksować ok 4 min. Biszkopt przekroić, połowę masy w środku reszta na górę. Na wierzchu ubita kremówka z paczkami śmietany. Na śmietanę zetrzeć gorzka czekoladę oraz przez sitko trochę rozpuszczanej kawy. Na koniec wstawić do lodówki.