gosiek i edzia

gosiek i edzia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 228]

Cappucino 9

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Cisto można zrobić w formie tortu na przyjęcie lub inne okazje.

Cappucino 9

Składniki:

Cappucino 9

 

  • Ciasto:
  • 6 jajek
  • 12 łyżek wrzątku (0,5 szklanki)
  • 1,5 szklanki cukru
  • 1 torebka cukru waniliowego
  • 1,5 szklanki mąki
  • 1,5 łyżki proszku do pieczenia
  • 1,5 łyżki oleju
  • Masa I:
  • 1,5 szklanki mleka 3,2%
  • 2 opakowania kremu waniliowego do tortów
  • 160 g margaryny (rozpuścić i ostudzić)
  • 10 dag kawy cappucino
  • Masa II:
  • 2 opakowania "śmietan fix"
  • 2 śmietany kremówki
  • 2 łyżki cukru

Sposób przygotowania:

Cappucino 9
6 białek ubij z 0,5 szklanki cukru. 6 żółtek ubić z wodą. Do masy dodaj 1 szklanki cukru i cukier waniliowy. Na koniec do masy z żółtek dodawaj na przemian białka i mąkę z proszkiem. Na końcu olej. Wylej na natłuszczoną blachę i piecz 30 min. Przygotuj masę I: Wszystkie składniki masy I zmiksuj. Biszkopt przekrój i przełóż masą I. Przygotuj masę II: Śmietanę ubij na sztywną masę dodając cukier i "śmietan fix". Masę połóż na placek.