thegrooba

thegrooba

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 199]

Caprese z wędzoną mozzarellą i awokado

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszna przystawka lub śniadanie - zdrowe, syte, smakowite;)

Caprese z wędzoną mozzarellą i awokado

Składniki:

Caprese z wędzoną mozzarellą i awokado

 

 

  • pełnoziarnisty chleb
  • masło ( opcjonalnie)

Sposób przygotowania:

Caprese z wędzoną mozzarellą i awokado
Mozzarellę, pomidory, cebulę pokroić w plastry. Szczypior posiekać. Awokado pokroić w kostkę lub w plastry. Mozzarellę rozłożyć na talerzach, na niej układać plastry pomidorów i cebuli a na środek awokado - skropić cytryna i posypać szczypiorkiem. Całość skropić oliwą z oliwek, posypać pieprzem i solą. Podawać z ciemnym chlebem - rozsmarować awokado na chlebku, przykryć serem i pomidorem z cebulką. Można też jeść z dodatkiem masła.

Tagi:

chleb awokado