Irvingtea

Irvingtea

Szef Kuchni
[Przepisów: 59]

Carpaccio herbaciane

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Mięso natrzeć herbatą, solą i pieprzem.

Carpaccio herbaciane

Składniki:

Carpaccio herbaciane

 

  • 200 g polędwicy wołowej,
  • 20 ml oliwy z oliwek,
  • 50 g oliwek,
  • 50 g kapar,
  • 1 pęczek ruccolli,
  • 50g parmezanu,
  • sól i pieprz czarny mielony Kamis,
  • 1 łyżeczka Herbaty czarnej liściastej Irving Daily Superior

 

Sposób przygotowania:

Carpaccio herbaciane
Lekko zamrozić. Kroić cieniutkie plastry, układać na talerzu, posmarować oliwą z oliwek, posypać płatkami parmezanu, kaparami, oliwkami. Na wierzchu ułożyć ruccolę. Przepis pochodzi ze strony www.irvingtea.pl

Tagi:

kapary