marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Carpaccio włoskie z wołowiny.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Mięso umyć i wysuszyć oraz pokroić na cienkie plasterki.

Carpaccio włoskie z wołowiny.

Składniki:

Carpaccio włoskie z wołowiny.

 

 

Sposób przygotowania:

Carpaccio włoskie z wołowiny.
Mięso wołowe(lekko zmrożone) umyć,osuszyć i pokroić na plasterki.Na każdym plasterku ułożyć umytą pieczarkę,skropić sokiem z cytryny i pokrojoną w płatki,kilka kawałków selera naciowego i 2-3 kapary.Całość skropić sosem sojowym i oliwą.Op-
-rószyć solą i pieprzem i zawinąć z mięsa ruloniki,ułożyć na półmisku i przybrać zieloną sałatą.

Tagi:

sosy kapary