pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Carpaccio z jelenia

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

surowe mięso, ale za to jakie

Carpaccio z jelenia Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Carpaccio z jelenia

 

  • polędwica jelenia 30 dag
  • ser bursztyn 10 dag
  • oliwa z oliwek
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Carpaccio z jelenia
Polędwicę z jelenia wkładamy do zamrażalki. Schłodzone mięso kroimy w cieniutkie plasterki. Układamy na talerzu. Posypujemy mieloną solą morską. Posypujemy serem długodojrzewającym (np. Bursztyn) i spryskujemy obficie oliwą (polecam smakową z Pepperoni). Tak przygotowane danie podajemy z pieczywem. Smacznego.
Carpaccio z jelenia
Schłodzoną polędwicę kroimy w cieniutkie plasterki
Carpaccio z jelenia
Plasterki posypujemy kawałki długodojrzewającego sera
Carpaccio z jelenia
Solimy do smaku i polewamy oliwą z oliwek

Tagi:

sery ser