Sposób przygotowania:
Carpaccio z polędwicy
Polędwicę zamrozić dzień przed zrobieniem potrawy. Zrobić sos: olej rzepakowy
i musztardę, sok z cytryny, sól i pieprz mieszamy dokładnie.
Wyciągnąć polędwicę z zamrażarki 10 minut przed wykonaniem potrawy.
Pociąć mięso na bardzo cieniutkie plasterki (prawie przeźroczyste).
Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Na talerzu ułożyć plasterki mięsa i pieczarki. Polać danie sosem posypać serem, kaparami i ewentualnie solą
oraz świeżo zmielonym pieprzem.
i musztardę, sok z cytryny, sól i pieprz mieszamy dokładnie.
Wyciągnąć polędwicę z zamrażarki 10 minut przed wykonaniem potrawy.
Pociąć mięso na bardzo cieniutkie plasterki (prawie przeźroczyste).
Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Na talerzu ułożyć plasterki mięsa i pieczarki. Polać danie sosem posypać serem, kaparami i ewentualnie solą
oraz świeżo zmielonym pieprzem.