cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Carpaccio z polędwicy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Carpaccio z polędwicy (2 porcje)

Carpaccio z polędwicy

Składniki:

Carpaccio z polędwicy

 

  • 200g polędwicy wołowej,
  • 3-4 pieczarki,
  • 1 łyżka oleju rzepakowego,
  • łyżeczka musztardy,
  • 1 łyżeczka soku z cytryny,
  • 1 łyżka grubo startego parmezanu lub grana padano,
  • sól, pieprz, ewentualnie kilka kaparów.

Sposób przygotowania:

Carpaccio z polędwicy
Polędwicę zamrozić dzień przed zrobieniem potrawy. Zrobić sos: olej rzepakowy

i musztardę, sok z cytryny, sól i pieprz mieszamy dokładnie.

Wyciągnąć polędwicę z zamrażarki 10 minut przed wykonaniem potrawy.

Pociąć mięso na bardzo cieniutkie plasterki (prawie przeźroczyste).

Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Na talerzu ułożyć plasterki mięsa i pieczarki. Polać danie sosem posypać serem, kaparami i ewentualnie solą

oraz świeżo zmielonym pieprzem.

Tagi:

kapary