Sposób przygotowania:
Carpaccio z wedzonego lososia.
Rzodkiewke , cebulki i pieczarki oczyscic , umyc i pokroic w cienkie plasterki. Drobno pokroic szczypiorek.
Przygotowac sos z oleju , soku cytrynowego, cukru dodajac sporo pieprzu. Dokladnie wymieszac. 2 talerze wysmarowac najpierw czescia sosu , ulozyc po pare plasterkuw cebulki, na to plasterki lososia / u mnie wyszlo po 5 na porcje /,znowu lekko posmarowac sosem, ulozyc plasterki pieczarek , rzodkiewek, posypac szczypiorkiem , leciutko posolic i pokropic reszta sosu. Calosc posypac koperkiem i wstawic do lodowki na 15-20 min. Mozna ewentualnie posypac startym parmezanem ale mnie najbardziej odpowiada w takiej postaci, z dodatkiem swiezej bagietki.
Przygotowac sos z oleju , soku cytrynowego, cukru dodajac sporo pieprzu. Dokladnie wymieszac. 2 talerze wysmarowac najpierw czescia sosu , ulozyc po pare plasterkuw cebulki, na to plasterki lososia / u mnie wyszlo po 5 na porcje /,znowu lekko posmarowac sosem, ulozyc plasterki pieczarek , rzodkiewek, posypac szczypiorkiem , leciutko posolic i pokropic reszta sosu. Calosc posypac koperkiem i wstawic do lodowki na 15-20 min. Mozna ewentualnie posypac startym parmezanem ale mnie najbardziej odpowiada w takiej postaci, z dodatkiem swiezej bagietki.
luna
caroline1983
msewka
Podpisuję się pod tym