Sposób przygotowania:
Carrot and parship puree wg Buni
Marchewki i pietruszki obrać i umyć . Zalać lekko osoloną wodą i ugotować do miękkości . Można je pokroić w kawałki - ugotują się szybciej. Odcedzić . Zmiksować na puszystą masę w malakserze . Włożyć do garnuszka dodać masło i śmietankę i ogrzewać by masło się roztopiło , a puree odparowało i uzyskało odpowiednią gęstość . Doprawić szczyptą mielonego białego pieprzu.
Podawać udekorowane natką pietruszki.
* podpowiadam , że w wersji oszczędnej można użyć marchewki i pietruszki ugotowanej w rosole lub wywarze na zupę ( byle był to wywar na kurczaku nie za tłusty )
Podawać udekorowane natką pietruszki.
* podpowiadam , że w wersji oszczędnej można użyć marchewki i pietruszki ugotowanej w rosole lub wywarze na zupę ( byle był to wywar na kurczaku nie za tłusty )
marietta